Hyundai prichádza s modelom INSTER Cross, ktorý je určený pre zákazníkov hľadajúcich mestský elektromobil s robustnejším a dobrodružným vzhľadom. Výroba tohto modelu sa začne už tento rok a prvé kusy budú na Slovensku dostupné na jar budúceho roka.

 

Hyundai INSTER Cross

 

Hyundai INSTER Cross, ktorý vychádza z modelu INSTER, kombinuje kompaktné rozmery a priestranný interiér so štýlom zameraným na outdoorové aktivity. Medzi nové dizajnové prvky patria špeciálne nárazníky, široké predné a zadné ochranné kryty, reliéfne čierne panely a ochranné prahy. K tomu sa pridávajú 17-palcové disky z ľahkej zliatiny, ktoré poskytujú extra ochranu pri jazde v teréne.

 

Odvážny crossoverový dizajn Hyundai INSTER Cross pre aktívnych vodičov

 

INSTER Cross je vybavený strešnými nosičmi, ktoré sú štandardom, a voliteľným strešným košom, ideálnym na prepravu výbavy pre vonkajšie športy alebo každodenné potreby. Tento mestský crossover s outdoorovými prvkami ponúka zákazníkom vysokú variabilitu, veľkorysý batožinový priestor a skvelú ovládateľnosť, vďaka čomu je vhodný ako do mesta, tak aj na dobrodružné výlety mimo asfaltových ciest.

 

Hyundai INSTER Cross back

Hyundai INSTER Cross: Nová farebná paleta a moderné technológie pre mestské dobrodružstvá

 

INSTER Cross bude k dispozícii s exkluzívnou farbou exteriéru – matným zeleným lakom Amazonas Green Matte, ktorý podčiarkuje outdoorový charakter tohto modelu. Okrem tejto špeciálnej farby bude model dostupný aj v ďalších piatich farbách, ktoré poznáme z klasického modelu INSTER, ako Atlas White, Unbleached Ivory, Aero Silver Matte, Abyss Black Pearl a Tomboy Khaki.

 

Atraktívny interiér a všestranný dizajn

 

Interiér modelu INSTER Cross prichádza so špeciálnou kombináciou čalúnenia v sivej látke s limetkovo-žltými akcentmi, ktoré pridávajú vozidlu moderný vzhľad. Jednou z hlavných výhod tohto modelu je jeho vysoká variabilita – všetky sedadlá sa dajú sklopiť do roviny, čím sa maximalizuje priestor pre náklad. Posuvné sedadlá v druhom rade s delením 50/50 poskytujú ďalšiu flexibilitu a predné sedadlá umožňujú pohodlný prechod medzi stranami.

Hyundai INSTER Cross interier

 

Bezpečnosť a technológie na úrovni vyšších segmentov

 

INSTER Cross bude vybavený bohatým balíkom moderných bezpečnostných systémov, ktoré sú zvyčajne dostupné v autách vyšších tried. Elektromobil poskytne dojazd až 360 kilometrov na jedno nabitie a batériu bude možné nabiť z 10 na 80 percent kapacity za približne 30 minút.

 

Medzi pokročilé bezpečnostné prvky patrí asistent jazdy na diaľnici HDA 1.5, inteligentný tempomat Smart Cruise Control a asistent na predchádzanie zrážkam vpredu Forward Collision-Avoidance Assist 1.5. Výroba modelu INSTER Cross sa začne v Južnej Kórei koncom tohto roka, pričom prvé kusy sa dostanú k zákazníkom v priebehu budúceho roka.