Partnerstvo medzi ZSE Drive a COOP Jednota Nové Zámky prinieslo nový supermarket v Hurbanove, ktorý spája udržateľné nakupovanie a elektromobilitu. Vďaka verejnej nabíjacej stanici môžu zákazníci nabíjať svoje elektromobily pohodlne počas nákupu. Tento krok je dôkazom rastúceho dôrazu na ekologické riešenia v obchodoch.

 

Nová predajňa ako ukážka udržateľného rozvoja

 

ZSE Drive a COOP Jednota Nové Zámky spojili sily, aby podporili ekologické iniciatívy a rozvoj elektromobility v regióne. Súčasťou ich spolupráce je novootvorený supermarket Tempo v Hurbanove, kde sa zamerali na maximálne šetrenie životného prostredia. Súčasťou tejto modernizácie je aj verejná nabíjacia stanica pre elektromobily, ktorá ponúka pohodlné nabíjanie počas nakupovania.

Ekologické štandardy boli kľúčové pri výstavbe novej predajne. Supermarket využíva fotovoltaické panely pre výrobu vlastnej elektriny, tepelné čerpadlá na kúrenie aj chladenie, a úsporné LED osvetlenie. Vďaka elektronickým cenovkám sa minimalizuje používanie papierových štítkov, čím obchod ďalej prispieva k udržateľnosti.

 

Nabíjanie elektromobilu a nakupovanie v Hurbanove ide ruka v ruke

 

Pohodlné nabíjanie bez zbytočného stresu

 

Supermarket Tempo v Hurbanove umožňuje zákazníkom efektívne využiť čas – zatiaľ čo nakupujú, ich elektromobil sa pohodlne nabíja. Či už prichádzate z Hurbanova alebo okolitých obcí, nemusíte riešiť, kde sa zastaviť na nabíjanie. Nabíjačka ZSE Drive je k dispozícii všetkým návštevníkom a zabezpečuje dostatok energie pre pokračovanie v ceste.

 

Spolupráca s obchodnými reťazcami na rozširovaní nabíjačiek

 

ZSE Drive rozširuje svoju sieť nabíjacích staníc v spolupráci s obchodnými reťazcami po celom Slovensku. Príkladom je aj prebratie nabíjacích staníc v predajniach Kaufland, ktoré do konca roku 2024 vybavia technológiou ZSE Drive. Týmto krokom sa zjednoduší prístup k nabíjacím miestam a posilní pohodlie vodičov elektromobilov.

„Partnerstvá s obchodnými reťazcami a lokálnymi partnermi sú kľúčové pre rozvoj elektromobility. Nabíjačky našej siete využívajú zelenú energiu z obnoviteľných zdrojov, čím podporujeme ekologické správanie zákazníkov,“ vysvetlil Rastislav Žembery, vedúci oddelenia rozvoja e-mobility v ZSE Drive.

 

Nabíjanie elektromobilu a nakupovanie v Hurbanove ide ruka v ruke

 

Technické parametre nabíjacej stanice

 

Pre technicky zameraných zákazníkov prinášame detailné parametre nabíjacej stanice:

  • Názov stanice: ZSE Partner Roaming KN Coop Jednota Hurbanovo
  • Dátum uvedenia do prevádzky: 20. august 2024
  • Model nabíjačky: ABB Terra54 CJG22

Stanica je vybavená tromi rôznymi konektormi:

  • AC konektor: 22 kW
  • CCS konektor: 50 kW
  • CHAdeMO konektor: 50 kW

Maximálny výkon pri grid limite 80A je 50 kW. Stanica prioritizuje DC nabíjanie pri kombinovanom použití, čo môže predĺžiť čas nabíjania na AC konektore. Súčasné využitie konektorov CCS a CHAdeMO nie je možné, čo je dôležité pri plánovaní nabíjania.