Škoda Elroq prichádza na európsky trh s cenou od 33 000 € vrátane DPH, čím sa stáva najdostupnejším elektrickým SUV vo svojej triede, a to vďaka veľkej kapacite batérie a bohatej štandardnej výbave. Tento model predstavuje ďalší krok značky Škoda k udržateľnosti a elektromobilite.

 

škoda elroq

 

 

Elroq je prvým modelom s novým dizajnovým jazykom Škoda, nazývaným Modern Solid, ktorý kladie dôraz na funkčnosť, prepracovanosť a autentický vzhľad. Vďaka kompaktným rozmerom, priestrannému interiéru a presnému riadeniu je Elroq vhodný nielen na cesty v meste, ale aj na výlety do prírody. Aerodynamika vozidla a nabíjací výkon až 175 kW umožňujú skrátenie času nabíjania a dojazd viac ako 560 km, čím sa tento model radí medzi technologicky vyspelé elektromobily.

 

Škoda Elroq: výbava a komfort pre moderného vodiča

 

Škoda Elroq ponúka špičkovú kombináciu komfortu a ekologického dizajnu. V interiéri sa nachádza batožinový priestor s objemom až 1 580 litrov, ekologické materiály a pokročilá konektivita.

 

Štandardná výbava Elroqu zahŕňa zadnú parkovaciu kameru, online ovládanie klimatizácie, asistent zmeny jazdného pruhu a 13-palcový displej infotainmentu s technológiou SmartLink. Vďaka týmto prvkom je Elroq nielen pohodlným, ale aj technologicky pokročilým vozidlom pre každodenné využitie. Jeho ekologické materiály a intuitívna konektivita z neho robia ideálny elektromobil pre súčasných vodičov.

 

Škoda Elroq: Ideálne riešenie na každodenné jazdy v meste aj mimo neho

 

Nová Škoda Elroq rozširuje rodinu elektromobilov značky Škoda a ponúka cenovo dostupnú alternatívu k modelu Karoq. Vďaka kompaktným rozmerom a priestrannému interiéru je ideálnym spoločníkom na mestské jazdy aj výlety mimo spevnených ciest.

 

Elroq, s cenníkovou cenou porovnateľnou s klasickými modelmi so spaľovacím motorom, poskytuje skvelé jazdné vlastnosti a univerzálnosť pre rôzne typy ciest. Verzia s pohonom všetkých kolies bude dostupná od roku 2025, čím sa rozšíri o ďalšie možnosti pre dobrodruhov a vodičov preferujúcich zvýšenú trakciu.

 

skoda elroq

 

Modern Solid: Nový dizajnový jazyk značky Škoda

 

Exteriér modelu Elroq je prvým, ktorý nesie nový dizajnový jazyk Škoda, označovaný ako Modern Solid, pričom prepracovaný vzhľad spája moderné tvary a čisté línie.

 

Jednou z hlavných noviniek je čierna maska Tech Deck Face, ktorá nahrádza klasickú masku chladiča, no stále odkazuje na tradičné línie značky Škoda. Výrazný je aj robustný predný nárazník so spojlerom v odtieni Dark Chrome. Prepracované predné svetlomety a nápis Škoda na kapote a volante dodávajú vozidlu nový, prémiový vzhľad. Aerodynamická karoséria s koeficientom odporu vzduchu 0,26 zlepšuje efektivitu jazdy a prispieva k nižšej spotrebe energie.

 

Široká ponuka batérií pre Škoda Elroq: Ideálne riešenie na každodenné jazdy v meste aj mimo neho

 

Nová Škoda Elroq rozširuje rodinu elektromobilov značky Škoda a ponúka cenovo dostupnú alternatívu k modelu Karoq. Vďaka kompaktným rozmerom a priestrannému interiéru je ideálnym spoločníkom na mestské jazdy aj výlety mimo spevnených ciest.

 

Elroq, s cenníkovou cenou porovnateľnou s klasickými modelmi so spaľovacím motorom, poskytuje skvelé jazdné vlastnosti a univerzálnosť pre rôzne typy ciest. Verzia s pohonom všetkých kolies bude dostupná od roku 2025, čím sa rozšíri o ďalšie možnosti pre dobrodruhov a vodičov preferujúcich zvýšenú trakciu.

 

Škoda Elroq ponúka rôzne verzie batérií a výkonu, aby vyhovovala rozmanitým potrebám vodičov, s dojazdom viac ako 560 km a skráteným časom nabíjania.

 

Model Elroq prichádza s tromi veľkosťami batérií a systémový výkon začína od 125 kW pre základný model Elroq 50. Výkonnejší model Elroq 85x ponúka pohon všetkých kolies vďaka druhému elektromotoru na prednej náprave. Nabíjanie prebieha rýchlo, s výkonom až 175 kW pre model Elroq 85 s pohonom zadných kolies, ktorý umožňuje dobiť batériu z 10 % na 80 % za 28 minút. Menšie batérie v modeloch Elroq 50 a Elroq 60 sa nabijú ešte rýchlejšie, za 25 minút alebo menej, čo zaisťuje maximálnu efektivitu a pohodlie pre vodičov.

 

Priestranný interiér Škoda Elroq s ekologickými materiálmi a praktickými prvkami Simply Clever

 

Škoda Elroq sa môže pochváliť priestranným interiérom, ktorý ponúka najväčší batožinový priestor vo svojej triede. So základným objemom 470 litrov, ktorý je možné zväčšiť až na 1 580 litrov sklopením zadných sedadiel, poskytuje dostatok miesta pre všetky potreby moderných vodičov.

 

Interiér je vybavený 13-palcovou obrazovkou infotainmentu s intuitívnym používateľským rozhraním a množstvom recyklovaných materiálov, čím prispieva k ekologickej udržateľnosti. Model Elroq prináša aj nové prvky Simply Clever, vrátane inteligentných priehradiek s celkovým objemom 48 litrov a špeciálnou sieťkou na nabíjací kábel, ktorá sa nachádza pod krytom batožinového priestoru. Intuitívna konektivita, pokročilé asistenčné systémy a až deväť airbagov zabezpečujú komfort a bezpečnosť na najvyššej úrovni.

 

Objednávky nového modelu Škoda Elroq od 2. októbra

 

Predobjednávky na nový Škoda Elroq sa otvoria 2. októbra na vybraných európskych trhoch, pričom ďalšie trhy budú nasledovať v blízkej budúcnosti. Cena na Slovensku bude predstavená neskôr. Cena modelu Elroq začína na 33 000 € vrátane DPH, čo ho robí jedným z najdostupnejších elektromobilov vo svojej kategórii.

 

skoda elroq 6 Škoda Elroq: s možnosťou pohonu všetkých kolies a dojazdom až 560 km

 

Exteriér Škoda Elroq: Prvý sériový model s novým dizajnovým jazykom Modern Solid

 

Škoda Elroq predstavuje úplne nový smer v dizajne značky, s dôrazom na eleganciu a moderné technológie. Tento kompaktný elektromobil prináša nový dizajnový jazyk Modern Solid, ktorý kombinuje čisté línie a výrazné prvky.

 

Jedným z hlavných vizuálnych prvkov Elroqu je lesklá čierna maska Tech-Deck Face, ktorá nahrádza tradičnú masku chladiča a stáva sa novým symbolom vozidiel značky Škoda. Táto maska obsahuje skryté senzory, ako radar a prednú kameru, čím prispieva k modernému a minimalistickému vzhľadu. Nový nápis Škoda sa nachádza na kapote, čo je novinka, ktorá nahrádza tradičné logo značky. V odtieni Dark Chrome sú vyhotovené nielen nápisy Škoda, ale aj detaily na kolesách z ľahkej zliatiny a robustný spojler na prednom nárazníku.

 

skoda elroq 7 Škoda Elroq: s možnosťou pohonu všetkých kolies a dojazdom až 560 km

 

Kompaktné rozmery a aerodynamika v novej farbe zelená Timiano

 

Škoda Elroq vyniká nielen kompaktnými rozmermi, ale aj vynikajúcou aerodynamikou s koeficientom odporu vzduchu len 0,26, čo prispieva k úspore energie a predlžuje dojazd elektromobilu.

 

Exkluzívna nová farba zelená Timiano spolu s prvkami v odtieni Dark Chrome zvýrazňuje sofistikovaný a moderný vzhľad Elroqu. Tento model predstavuje ďalší krok k budúcnosti elektromobility a posúva hranice dizajnu s prvým sériovo vyrábaným modelom v rámci dizajnového jazyka Modern Solid.

 

Nové varianty LED svetiel a minimalistický 2D dizajn na modeli Škoda Elroq

 

Škoda Elroq prichádza s novými variantmi LED svetiel, ktoré reflektujú dizajnový jazyk Modern Solid, charakterizovaný čistými líniami a minimalistickým vzhľadom. Nový dizajn svetlometov prináša moderný vzhľad a funkčnosť, s dôrazom na účelnosť a jednoduchosť.

 

Všetky svetelné funkcie modelu Elroq sú zabezpečené LED technológiou. Štíhle horné segmenty predných svetiel plnia funkciu denných svetiel, obrysových a smerových svetiel, zatiaľ čo väčšie spodné moduly zaisťujú stretávacie a diaľkové svetlá. Jedným z nových výrazných prvkov je presvetlená mriežka, ktorá opticky spája predné svetlomety a pridáva moderný estetický prvok.

 

Matrix-LED svetlomety s adaptívnym svietením

 

Predné svetlomety modelu Elroq sú dostupné v dvoch verziách, pričom vrcholná verzia využíva Matrix-LED technológiu s adaptívnymi režimami svietenia pre rôzne jazdné podmienky.

 

Štandardné LED svetlá ponúkajú denné a smerové svetlá v hornom module, zatiaľ čo spodný modul plní funkciu stretávacích a diaľkových svetiel. Pokročilejšia verzia Matrix-LED obsahuje štyri samostatné obdĺžnikové LED moduly pre denné svietenie a dva výrazné spodné LED bloky, ktoré obsahujú technológiu Matrix s 36 segmentmi. Tie automaticky regulujú diaľkové svetlá, aby sa predišlo oslneniu protiidúcich vozidiel.

 

Matrix-LED svetlá ponúkajú päť adaptívnych režimov: jazdu v meste, mimo mesta, na diaľnici, za zlého počasia a pre krajiny s ľavostrannou premávkou. Zadné svetlá sú takisto v súlade s dizajnom Modern Solid, s minimalistickým 2D vzhľadom. Vyššie verzie LED zadných svetiel ponúkajú animované ukazovatele smeru, kryštalické podsvietené prvky a animácie pri otváraní piatych dverí s dvoma uvítacími efektmi, ktoré korešpondujú s prednými svetlami.

 

Strecha so zvažujúcou sa líniou a konštrukčné riešenia pre výbornú aerodynamiku

 

Dynamický bočný profil modelu Škoda Elroq je charakterizovaný čistými líniami a aerodynamicky optimalizovaným dizajnom, ktorý prispieva k nízkemu koeficientu odporu vzduchu, len 0,26. Tento výsledok je dosiahnutý vďaka dômyselným konštrukčným úpravám, ktoré zlepšujú efektivitu jazdy a znižujú spotrebu energie.

 

Aerodynamicky navrhnuté A-stĺpiky, jemne sa zvažujúca strecha a strešný spojler s finletami na piatych dverách dodávajú vozidlu dynamický vzhľad a prispievajú k zlepšeniu prúdenia vzduchu. Okrem toho sú vonkajšie spätné zrkadlá a aktívne žalúzie za predným nárazníkom navrhnuté tak, aby optimalizovali aerodynamiku – žalúzie sa automaticky otvárajú pri potrebe chladenia, a pri nižších požiadavkách na chladenie sa zatvoria, čím znižujú odpor vzduchu. Vzduchové kanály v prednej časti vozidla zlepšujú prúdenie vzduchu okolo nárazníka a kolies, znižujú turbulencie a tým ešte viac zvyšujú aerodynamiku. Aerodynamicky optimalizované sú aj kolesá z ľahkej zliatiny s veľkosťami od 19″ do 21″, zatiaľ čo čierne lemovanie podbehov kolies zvýrazňuje ich robustný vzhľad.

 

 

zelená Timiano pre model Škoda Elroq

 

Exkluzívna farba zelená Timiano pre model Škoda Elroq

 

Model Škoda Elroq prichádza na trh s deviatimi farebnými odtieňmi, vrátane exkluzívnej novej nemetalickej farby zelená Timiano, ktorá bola vytvorená špeciálne pre tento modelový rad.

 

Rozmery vozidla sú 4 488 mm na dĺžku, 1 884 mm na šírku a 1 625 mm na výšku. Vďaka veľkorysému rázvoru náprav 2 770 mm a pohotovostnej hmotnosti 1 949 kg ponúka Elroq výbornú stabilitu a priestor v interiéri. Farba zelená Timiano, dostupná len pre model Elroq, dodáva tomuto kompaktnému SUV výrazný a moderný vzhľad.

 

ParameterDĺžka (mm)Šírka (mm)Výška (mm)Rázvor náprav (mm)Pohotovostná hmotnosť (kg)
Škoda Elroq44881884162527701949

 

Interiér Škoda Elroq: Priestranný, intuitívny a udržateľný

 

Škoda Elroq ponúka veľkorysý vnútorný priestor s dôrazom na čisté línie, jednoduchosť ovládania a ekologické materiály. Tento model sa vyznačuje najväčším batožinovým priestorom vo svojej triede a inteligentnými úložnými riešeniami, ktoré zvyšujú komfort pri každodennom používaní.

 

skoda elroq interier

 

 

Elroq kombinuje kompaktné vonkajšie rozmery s priestranným interiérom, ktorý ponúka dostatok miesta pre cestujúcich. Priestor nad hlavou predstavuje 1 056 mm vpredu a 990 mm vzadu, čo zaisťuje pohodlie na dlhších cestách. Batožinový priestor s objemom 470 litrov možno sklopením zadných sedadiel zväčšiť až na 1 580 litrov. Interiér Elroqu je vybavený udržateľnými materiálmi, ktoré sú odolné a praktické, pričom súčasťou dizajnu sú aj nové Simply Clever prvky.

 

Infotainment a digitálne technológie

 

Štandardným prvkom modelu Škoda Elroq je 13-palcový displej infotainmentu s novým intuitívnym používateľským rozhraním a rozšírenou možnosťou ovládania. Pre náročnejších vodičov je k dispozícii aj head-up displej s rozšírenou realitou.

 

Nové rozhranie infotainmentu, ktoré je inšpirované modelmi Enyaq, Superb a Kodiaq, ponúka jednoduché a prehľadné ovládanie. Vodiči si môžu prispôsobiť až päť skratiek na rýchly prístup k najčastejšie používaným funkciám vozidla a tri skratky pre aplikácie. Pod 13-palcovým displejom sa nachádza dotyková lišta a fyzické tlačidlá, ktoré poskytujú okamžitý prístup k ovládaniu klimatizácie, jazdných režimov, asistenčných systémov a parkovacích funkcií.

 

škoda elroq sedačky

 

Virtuálny kokpit a head-up displej s rozšírenou realitou

 

Škoda Elroq ponúka moderný virtuálny kokpit, ktorý poskytuje jasný a prehľadný obraz o všetkých dôležitých jazdných údajoch, a na želanie aj head-up displej s rozšírenou realitou. Tento systém posúva komfort vodiča na novú úroveň tým, že zobrazuje navigačné pokyny, rýchlosť, rozpoznané dopravné značky a informácie o asistenčných systémoch priamo v zornom poli vodiča.

 

Head-up displej s rozšírenou realitou navyše premieta dynamické šípky, cieľové značky a ďalšie vizuálne prvky, čím zlepšuje orientáciu na ceste. Vodič tak môže vidieť napríklad uvítacie a rozlúčkové logá, ako aj dynamické pomocné prvky pre bezpečnú jazdu.

 

Inovatívne a ekologické materiály v dizajne interiéru

 

Škoda Elroq prináša interiérové varianty s dôrazom na ekologické, odolné a praktické materiály, ktoré kombinujú udržateľnosť a moderný štýl. Interiérové možnosti zahŕňajú rôzne textílie a poťahy vyrobené z recyklovaných materiálov.

 

  • Studio: Základný variant Studio ponúka puristický dizajn so zameraním na jednoduchosť a čierne látkové poťahy sedadiel.

 

  • Loft: Interiér Loft prináša moderné kontrastné prešívanie v zelenej farbe Moss a antracitovo šedé poťahy z látky RecyTitan a umelej kože. Táto látka obsahuje 78 % recyklovaných PET materiálov a 6 % vlákien z recyklovaného oblečenia, čo zaručuje komfort, trvanlivosť a udržateľnosť.

 

  • Lodge: Interiér Lodge využíva inovatívny materiál TechnoFil, ktorý pozostáva zo 75 % z recyklovaných vlákien ECONYL® a z 25 % z polyesteru. Tento materiál sa získava z nylonového odpadu, ako sú rybárske siete a staré koberce, a je 100 % regenerovateľný. Lodge interiér spája čiernu látku TechnoFil so svetlosivou umelou kožou a obsahuje oranžové akcenty v kontrastnom prešívaní, čo mu dodáva moderný vzhľad inšpirovaný konceptom Škoda Vision 7S.

 

Dostatok priestoru a dômyselné úložné riešenia v interiéri Škoda Elroq

 

Interiér modelu Škoda Elroq ponúka množstvo inteligentných úložných riešení, ktoré zvyšujú komfort a praktickosť pri každodennom používaní. Celkový objem odkladacích priestorov dosahuje až 48 litrov a zahŕňa množstvo inovatívnych Simply Clever prvkov.

 

Medzi tieto prvky patrí sieťka na uloženie nabíjacieho kábla, ktorá je umiestnená pod nastaviteľným krytom batožinového priestoru. Kryt je možné nastaviť do polovice výšky, čím sa zvyšuje flexibilita batožinového priestoru. Po stranách batožinového priestoru sú k dispozícii ďalšie úložné priestory, ktoré rozširujú možnosti uskladnenia. Ďalšou inováciou je QR kód v batožinovom priestore, ktorý po naskenovaní poskytuje prehľad výbavy a interaktívne videonávody na používanie rôznych funkcií vozidla.

 

Simply Clever prvky pre maximálnu funkčnosť

 

Škoda Elroq prináša množstvo populárnych Simply Clever riešení, ktoré zvyšujú komfort a zjednodušujú život na cestách.

 

Medzi tieto prvky patrí Jumbo box s inteligentnou priehradkou a držiakom na tablet, sklopné háčiky na oboch stranách batožinového priestoru, cargo element pod podlahou batožinového priestoru, sieťová priehradka, a udržateľná škrabka na ľad s ukazovateľom hĺbky dezénu pneumatík, ktorá je umiestnená v obložení piatych dverí. Pre ešte väčší komfort sú k dispozícii dáždnik z udržateľných materiálov vo vyhradenom úložnom priestore vo dverách vodiča a výstražný trojuholník uložený v piatych dverách.

 

škoda elroq batožinový priestor

 

Batérie a výkonové verzie Škoda Elroq: Dlhý dojazd a rýchlejšie nabíjanie pre ešte lepší zákaznícky zážitok

 

Škoda Elroq ponúka širokú škálu batérií a výkonových verzií, čím zaisťuje výborný dojazd a efektívnosť nabíjania pre rôzne potreby vodičov. Model je navrhnutý tak, aby maximalizoval komfort a výkon pri každodennej jazde.

 

Elroq prichádza s tromi rôznymi verziami trakčných batérií s kapacitou od 55 kWh do 82 kWh, pričom systémový výkon sa pohybuje od 125 kW do 210 kW*. Vďaka optimalizovanému manažmentu predhrievania batérie sa skrátil čas nabíjania, pričom na rýchlonabíjacích staniciach s jednosmerným prúdom je možné batériu nabiť z 10 % na 80 % za iba 28 minút. Vrcholná verzia Elroq 85x je vybavená druhým elektromotorom na prednej náprave, čo umožňuje pohon všetkých kolies a poskytuje vyššiu trakciu a výkon.

 

Štyri výkonové verzie a tri veľkosti batérií

 

Škoda Elroq, postavená na modulárnej platforme MEB, ponúka štyri výkonové verzie: 50, 60, 85 a 85x, pričom každá z nich je vybavená vysokonapäťovými lítium-iónovými batériami rôznych kapacít.

 

Základný model Elroq 50 s pohonom zadných kolies je vybavený batériou s kapacitou 55 kWh (52 kWh netto) a poskytuje dojazd viac ako 370 km. Jeho elektromotor na zadnej náprave ponúka výkon 125 kW a krútiaci moment 310 Nm, pričom maximálna rýchlosť dosahuje 160 km/h.

 

Model Elroq 60 tiež s pohonom zadných kolies obsahuje batériu s kapacitou 63 kWh (59 kWh netto) a má dojazd viac ako 400 km. Elektromotor poskytuje výkon 150 kW a krútiaci moment 310 Nm, pričom aj tento model dosahuje maximálnu rýchlosť 160 km/h.

 

Škoda Elroq 85: Pohon zadných alebo všetkých kolies pre maximálny výkon a dojazd

 

Dva najvýkonnejšie varianty modelu Škoda Elroq, verzia 85 a 85x, sú vybavené najväčšou batériou s brutto kapacitou 82 kWh (77 kWh netto) a ponúkajú vysoký výkon pre dlhé cesty a náročné podmienky.

 

Model Elroq 85 má elektromotor umiestnený na zadnej náprave, ktorý dosahuje výkon 210 kW* a maximálny krútiaci moment 545 Nm, pričom pohon zadných kolies zaisťuje dynamickú jazdu. Verzia Elroq 85x pridáva druhý elektromotor na prednú nápravu, čím zabezpečuje pohon všetkých kolies, čo zvyšuje trakciu a stabilitu. Obe verzie dosahujú maximálnu rýchlosť 180 km/h a poskytujú dojazd viac ako 560 km v režime WLTP, čím sa stávajú ideálnymi spoločníkmi na dlhé trasy.

 

Rýchle nabíjanie a efektívny manažment batérie

 

Škoda Elroq ponúka rýchle nabíjanie vďaka vysokému nabíjaciemu výkonu a optimalizovanému predhrievaniu batérií, ktoré znižujú čas nabíjania na minimum.

 

Model Elroq 85 s kapacitou batérie 82 kWh podporuje nabíjací výkon až 175 kW, čo umožňuje dobitie batérie z 10 % na 80 % kapacity za 28 minút na rýchlonabíjacích staniciach s jednosmerným prúdom. Modely Elroq 50 a 60, s nabíjacím výkonom až 145 kW, resp. 165 kW, sa nabijú na 80 % za 25 minút alebo menej. Všetky verzie Elroqu podporujú nabíjanie na staniciach so striedavým prúdom s výkonom až 11 kW.

 

Modulárne batérie s vysokou odolnosťou a efektívnosťou

 

Vysokonapäťové lítium-iónové batérie v modeloch Elroq majú modulárnu konštrukciu, ktorá zabezpečuje odolnosť a efektívne riadenie teploty.

 

Batéria v modeli Elroq 50 pozostáva z ôsmich modulov, zatiaľ čo batéria v modeloch Elroq 60 má deväť modulov. Najväčšia batéria v modeloch Elroq 85 a 85x je rozdelená do dvanástich modulov, čo zabezpečuje optimálne rozloženie hmotnosti a nízke ťažisko vozidla. Vďaka kvapalinovému chladeniu a ohrevu batérie je zabezpečená jej dlhodobá životnosť a účinnosť aj pri extrémnych podmienkach. Funkcia predhrievania batérie sa automaticky aktivuje pri ceste na nabíjaciu stanicu alebo manuálne pomocou infotainment systému, čo zaisťuje optimálnu teplotu batérie a maximálnu efektivitu nabíjania.

 

 Elroq 50Elroq 60Elroq 85
Kapacita batérie (brutto/netto)55 kWh/52 kWh63 kWh/59 kWh82 kWh/77 kWh
Doba nabíjania (z 10% na 80%)25 minút24 minút28 minút
Výkon125 kW150 kW210 kW*
Maximálna rýchlosť160 km/h160 km/h180 km/h
Zrýchlenie (0-100 km/h)9,0 s8,5 s6,6 s