Priaznivci značky MINI a nadšenci motoristického športu s napätím očakávajú debut nového modelu MINI John Cooper Works, ktorý sa prvýkrát predstaví na tohtoročných pretekoch 24 hodín Nürburgring. Tieto jedny z najťažších vytrvalostných pretekov na svete vyzývajú jazdcov a tímy na celodenný súboj rýchlosti, zručností a spoľahlivosti, aby dobyli ikonickú Severnú slučku okruhu Nürburgring.

 

mini john cooper works

 

Nový model MINI John Cooper Works s benzínovým motorom, zahalený v maskovaní navrhnutom tímom MINI Design Team, vzdáva hold ikonickým červeno-bielym farebným kombináciám, ktoré zdobili klasické modely Mini v šesťdesiatych rokoch.

 

Svetová Premiéra MINI John Cooper Works na Jeseň 2024

 

Svetová premiéra nového modelu MINI John Cooper Works je naplánovaná na jeseň 2024. Tento model predstavuje významný míľnik v záväzku automobilky MINI k inováciám a jej dedičstvu. Odvážne predstaví nový rad MINI John Cooper Works, ktorý posúva hranice rýchlosti a obratnosti a bude dostupný v benzínovej aj plne elektrickej verzii.

 

Historický odkaz modelu Mini Cooper S, ktorý zvíťazil na Rely Monte Carlo v roku 1964, pripomína číslo 37. Tento symbol je poctou bohatej tradícii motoristického športu značky MINI.

 

mini john cooper works

 

Súťažný Debut MINI John Cooper Works

 

Nový model MINI John Cooper Works s číslom 317 prihlási súkromný pretekársky tím Bulldog Racing a bude súťažiť v kategórii SP 3T. Pretekárske vozidlo MINI Twin-Power Turbo, prezývané MINI John Cooper Works PRO, kombinuje ikonický dizajn a spoľahlivosť MINI s odbornými znalosťami tímu Bulldog Racing, ktorý absolvoval mnoho testov na okruhu.

 

Druhým štartujúcim bude obľúbené čierne vozidlo MINI John Cooper Works s číslom 474 a manuálnou prevodovkou, ktoré sa minulý rok umiestnilo na stupňoch víťazov na pretekoch 24 hodín Nürburgring v kategórii VT-2. Toto umiestnenie potvrdzuje jeho silu a postavenie ako impozantného bojovníka vo vytrvalostných pretekoch.

 

Očakávania a Napätie

 

S rastúcim napätím pred debutom môžu fanúšikovia MINI a automobiloví nadšenci očakávať nezabudnuteľnú prezentáciu schopností nového modelu MINI John Cooper Works na tohtoročných pretekoch 24 hodín Nürburgring, ktoré sa konajú od 1. do 2. júna 2024.

 

História MINI John Cooper Works

 

MINI John Cooper Works (JCW) má bohatú a zaujímavú históriu, ktorá sa začala písať v šesťdesiatych rokoch 20. storočia. Tento ikonický model nesie meno Johna Coopera, legendárneho britského automobilového inžiniera a pretekára, ktorý sa preslávil svojimi úspechmi v motoristickom športe.

 

John Cooper bol priekopníkom vo vývoji motoristických vozidiel a jeho meno sa stalo synonymom pre výkonné a športové automobily. V roku 1961 Cooper spolupracoval s britskou automobilkou BMC (British Motor Corporation), ktorá vyrábala originálne Mini. Spoločne vyvinuli model Mini Cooper, ktorý sa stal okamžite úspešným. Mini Cooper bolo malé, ale výkonné vozidlo, ktoré vynikalo svojou ovládateľnosťou a agilnosťou na cestách aj pretekárskych tratiach.

 

Mini Cooper sa rýchlo preslávilo svojimi úspechmi v motoristických súťažiach, vrátane trojnásobného víťazstva na legendárnej Rally Monte Carlo v rokoch 1964, 1965 a 1967. Tieto úspechy upevnili postavenie Mini Cooper ako jedného z najikonickejších pretekárskych vozidiel svojej doby.

 

V roku 2001, po akvizícii značky Mini spoločnosťou BMW, bola oživená značka John Cooper Works. BMW sa rozhodlo pokračovať v dedičstve Johna Coopera a vytvorilo radu športových a výkonných modelov MINI JCW. Prvý model MINI John Cooper Works bol uvedený na trh v roku 2006 a okamžite sa stal obľúbeným medzi fanúšikmi športových vozidiel.

 

MINI JCW modely sú vybavené špičkovými technológiami a výkonnými motormi, ktoré poskytujú vynikajúci výkon a agilitu. Tieto vozidlá sú navrhnuté tak, aby prinášali radosť z jazdy, či už na bežných cestách alebo na pretekárskych tratiach. Každý model JCW je vybavený špeciálnymi úpravami podvozku, brzdiaceho systému a aerodynamiky, čo zaručuje špičkový výkon a ovládateľnosť.

 

Dnes je MINI John Cooper Works synonymom pre športové a výkonné vozidlá, ktoré kombinujú dedičstvo a inovácie. Modely JCW sú obľúbené medzi automobilovými nadšencami a ponúkajú nezabudnuteľný zážitok z jazdy. S odkazom na úspechy Johna Coopera a jeho priekopníckeho ducha, MINI JCW naďalej posúva hranice v oblasti automobilového dizajnu a výkonu.